DAN ZEMLJE SMO OBELEŽILI V CIGLENŠKIH JAMAH

Učenci 5. razredov so se ob dnevu Zemlje, 22. 4. 2022, polni pričakovanja odpravili v Borece, natančneje v »ciglenške jame«, ki so bile v preteklosti glavni vir gline za opekarne, danes imajo   pomembno vlogo tudi za ogrožene vrste živali, prevladujejo predvsem žabe.

Deževno vreme ni moglo pregnati želje po raziskovanju. Rek: »Ni neprimernega vremena, neprimerna je včasih le obutev in obleka,« se je pokazal kot še kako resničen. Učenci so izredno uživali v škornjih in z dežniki.

K opazovanju in raziskovanju ekosistema je učence popeljala naša domača krajinska arhitektka Vesna Kitthiya, ki jih je spodbudila s svojo odprtostjo, znanjem o naravi in simpatizerstvom do živali.

Učenci so bili navdušeni nad brestom in ikrami, ki so jih nekateri v živo videli prvič, našli so ostanke kože kače, ki se je levila. Jaka je našel celo lišaje, ki so značilni le za neonesnažena okolja, torej smo dobili dokaz, da je naše okolje še precej čisto.

Kljub dežju smo učiteljice Ksenija Mavrič, Nada Vajs Vidnar in Mojca Hrnčič v bližnjem gozdu našle zatočišče za malico, ki je bila še kako dobrodošla ob koncu raziskovanja.

Zadnje novice

Kategorije

Kontakt