Ekskurzija v Ljutomer

Učenci 5. a iz OŠ Križevci smo si ogledali delovanje treh javnih služb v Ljutomeru, ki so zelo pomembne za trajnostni razvoj občanov večih občin na prleški strani reke Mure.

V Čistilni napravi sta  nam ga. Maja Vogrinec in ga.  Klara Sovič predstavili celoten postopek  čiščenja voda, ki pride k njim. Predvsem nas je navdušila prečiščena voda, ki jo spustijo spet v naravo.

V Zbirnem centru nas je g. Jože Panič popeljal po celotnem prostoru kjer smo spoznali posamezne odpadke, ki gredo v ponovno recikliranje, nekateri celo v ponovno uporabo, povedal nam je kaj vse lahko s starši pripeljemo k njim. Nekateri fantje so bili navdušeni nad črpalkami, ki bi jih lahko uporabili pri ustvarjanju vodovoda pri pouku  v šoli.

Na Policijski postaji Ljutomer nam je g. Sašo Ferenček predstavil delo uslužbencev na policijski postaji in pokazal prostore, kjer delujejo. Prvič smo v živo stopili v  sobo za zaslišanje in za pridržanje.

Hvala vsem, da ste nas sprejeli in nam predstavili delo in postopke v vašem podjetju na tako zanimiv način. Spoznali smo veliko novega, kar bomo lahko s pridom izkoristili v življenju.

Učenci 5. a z razredničarko Nado Vajs Vidna

Zadnje novice

Kategorije

Kontakt

Dostopnost