MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT (MOP)

Otroški parlament 2021/2022

TEMA: MOJA POKLICNA PRIHODNOST, 3. del

V četrtek, 10. marca 2022, je v novih prostorih Prleškega kulturnega, mladinskega in informativnega centra v Ljutomeru potekal 32. medobčinski otroški parlament,                                 na katerem so sodelovali učenci iz OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja,
OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Križevci in OŠ Stročja vas.

V uvodu je mlade parlamentarce pozdravila koordinatorica otroškega parlamenta za Pomurje, gospa Mateja Leskovar Polanič. Navzoče je nagovorila tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba, ki je mlade parlamentarce pozdravila, izpostavila pomembnost komunikacije in razprave na temo izbire poklica ter opomnila vse navzoče na pomembnost vseh poklicev, še posebej deficitarnih poklicev, za katere na trgu dela primanjkuje kadra.

Delegati šol so predstavili delovanje Otroškega parlamenta na svoji šoli, svoje ugotovitve in sporočila na temo »Moja poklicna prihodnost«.

Naša šolo sta zastopali devetošolki Ana Skuhala in Vita Borovič.

Poleg mladih parlamentarcev, njihovih mentorjev in ravnateljev so se srečanja udeležili tudi gospa Matejka Polak, predsednica Občinskega društva prijateljev mladine Ljutomer, gospa Cvetka Slavič z Zavoda RS za zaposlovanje, gospod Saša Žuman, lončar in gospod Samo Fijavž  iz podjetja MF-CT, d. o. o. Vsak izmed gostov je mladim namenil nekaj besed s svojega področja.

Mladi so podali predloge vsebin za novo temo Otroškega parlamenta za naslednje šolsko leto ter izvolili dva delegata za 32. Nacionalni otroški parlament, ki bo potekal 11. aprila 2022, v Državnem zboru RS.

Učenki naše šole se bosta udeležili pomurskega parlamenta, ki bo konec marca potekal v Puconcih.

Križevci, 14. 3. 2022                                                            Zapisala mentorica OP Andreja Sever

Zadnje novice

Kategorije

Kontakt