Področno prvenstvo v šahu

Šahisti OŠ Križevci so se v soboto, 1.12.2023 udeležili področnega šahovskega prvenstva za osnovnošolce Pomurja v Murski Soboti na III. OŠ, kjer je sodelovalo 12 OŠ iz Pomurja s 96 tekmovalci, in sicer  Razkrižje, Ljutomer, Križevci, Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici, Bakovci, Tišina, Bogojina, DOŠ I Lendava in vse tri OŠ iz Murske Sobote, dekleta in fantje v treh kategorijah/po triadah. 

Naši šahisti so tekmovali v kategoriji F12, ki jo je zastopalo 8 tekmovalcev. Po devetih odigranih kolih Švicarskega sistema, kar je trajalo pet ur zbrane igre, so dobili pomembne zmage v najštevilčnejši in najmočnejši kategoriji in zasedli odlična mesta med 29 tekmovalci. 
 
Luka Vajs je od devetih možnih zbral 7 točk in osvojil odlično bronasto medaljo, kar je velik uspeh v tako močni konkurenci pomurskih šahistov. 
S šestimi izbranimi točkami je 5.mesto osvojil Lan Kostanjevec, pet točk sta zbrala Nik Gomboc in Nejc Filipič z 10. in 11. mestom, štiri točke in 16.,17.mesto sta dosegla Danil Bohanec in Anže Čuk, štiri zmage in 21.mesto je dosegel Jan Kraner, 3,5 točke in 23.mesto pa si je na prvi tekmi prislužil Julijan Virag. 
 
ČESTITKE VSEM! 
Mentorica šahovskega krožka, Ksenija Mavrič 

Zadnje novice

Kategorije

Kontakt

Dostopnost