OBVESTILO PRED PRIČETKOM ŠOLSKEGA LETA 2020/21

Spoštovani starši, učenke, učenci,

šolsko leto 2020/2021 se bo pričelo v torek, 1.septembra 2020. V šolo pridejo VSI (zdravi) otroci in sicer 2. do 9. razred ob 7.30 ter prvošolčki ob 9.uri .

Avtobusi bodo prihajali in odhajali po ustaljenem voznem redu , ki je objavljen na spletni strani.

Prvi šolski dan bo potekal po urniku, ki ga bodo učenci dobili v šoli, za ta dan potrebujejo le BELEŽKO IN PISALO ter nobenih učbenikov, delovnih zvezkov…

Glede na trenutno epidemiološko sliko bomo šole začele z delom po »modelu B«, kar pomeni, da bo delo potekalo tako, kot vedno, vendar v skladu z omejitvami (učenci so v matičnih učilnicah, med kratkimi odmori ostajajo v učilnicah, malica je v razredih, upošteva se navodilo o razdalji, razkuževanju, higieni…).

O podrobnostih vseh prilagoditev in načinu upoštevanja le-teh bodo učenke in učenci seznanjeni prvi šolski dan.

V prihodnjih dneh vas bomo spoti obveščali o vsem, kar bo še potrebno.

Prijazen pozdrav in na svidenje v torek.

                                                                     Vasilija Stolnik, ravnateljica

POSEBNO OPOZORILO ZA STARŠE

 V šolo naj v novem šolskem letu prihajajo zdravi otroci. Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:

  1. V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  • Otroku ni bila odrejena karantena.
  • V zadnjih 14 dneh nam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.
  • Če se bodo pri mojem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

Če vaš otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika. V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Priporočamo vam, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi za težek potek bolezni.

Osnovne informacije o COVID-19

Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

Zadnja obvestila

Kategorije

Kontakt