TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Tudi letos je med 6. septembrom in 10. oktobrom potekala akcija Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) – gre za projekt, ki spodbuja izobraževanje in učenje na vseh ravneh in smereh, poteka pa istočasno po celi Sloveniji. Njegova pomembnost je promoviranje učenja v vseh življenjskih obdobjih, vsi sodelujoči pa pomembno prispevamo k sloganu »Slovenija, učeča se dežela«.

V Tednih vseživljenjskega učenja že nekaj časa sodeluje tudi naša šola. Letos smo bili aktivni pri teh projektih:

Poslikava knjižnice
Mlada slikarka Vesna Kitthiya je tematsko (z bralnimi motivi in tematiko združevanja raznolikosti med ljudmi) poslikala knjižnico. Pri risanju so jo obiskali učenci 1. vzgojno-izobraževalnega obdobja in se seznanili z nekaterimi tehnikami risanja.

Delavnica o poklicih
V vrtcu sta pedagoginja in učiteljica TJ predstavili poklice – otroci so svojim prijateljem s pantomimo prikazali poklice, nato smo nekaj poklicev opisali, sledilo pa je risanje najljubšega poklica. Risbe so bile razstavljene v preddverju šole.

Priprava zdravega obroka
Učenci 8. in 9. razredov so pripravili zdrav obrok, pri pripravi katerega so uporabili lokalno pridelano hrano. Na pojedino so povabili zaposlene na šoli.

Zadnje novice

Kategorije

Kontakt