Noč branja za učence 2. triade

 

Na OŠ križevci je tradicija, da učenci preživijo noč v šoli. To tradicijo je prekinila pandemija v času korona virusa. Letos pa smo spet štartali. Bilo je odlično.

Mentorica Noči branja Katja Koroša in učiteljica Mateja Markoja sta za dobrodošlico učencem pripravili bralne koktejle, s katerimi se je otvoril velik dogodek. Udeležence je nagovorila in pozdravila ravnateljica gospa Vasilija Stolnik. Pridružil se jim je tudi učitelj Matevž Jakelj. Potem se je začelo branje s posebnimi metodami in pristopi (branje z menjavo knjig, branje nazaj, branje iz knjige v knjigo, šepetajoče branje …).

V nadaljevanju so učenci potrebovali odslužene stare knjige, ki so jih prinesli od doma, nekaj se jih je našlo tudi na obhodu po šoli. S pomočjo zunanjih sodelavk, umetnic in likovnih pedagoginj, Jožice Lešnik Švajger in Nine Šulin so ustvarili neverjetne estetske knjižne skulpture oz. knjižne lampijončke.

Sledila je večerja, ki so jo pripravile učenke iz 8. razreda pod mentorstvom učiteljice Nine Vozlič. Palačinke so bile res izvrstne.

»RAZGIBAVANJE KNJIŽEVNIH JUNAKOV« sta pripravili učiteljici Martina Heric in Nada Vajs Vidnar. Učenci so se preizkusili v različnih spretnostih, ki so jih spoznali v različnih književnih delih.

Bralno urico z naglavnimi nočnimi lučkami so v nadaljevanju vodile učiteljice  Alenka Črček Ritonja, Tina Hojnik in Jelka Vinkovič, ki so z učenci prespale v šoli, kar je posebno doživetje.

Učitelji in 32 učencev je bilo navdušenih nad vsako dejavnostjo v mozaiku NOČI BRANJA. Izdelki krasijo prostore naše šole in nas opominjajo na pomen branja, druženja in ustvarjanja ob knjigi.

 

Katja Koroša in Nada Vajs Vidnar

Dostopnost