Naša šola se vsako leto prijavi na tekomvanje Zlata kuhalnic in tudi letos smo se ga udeležile učenke 9. razreda. V četrtek, 29. 9. 2022, nas je zjutraj ob 9.00 pred šolo že čakal kombi, v katerega smo naložile stvari, nato pa smo se odpravile proti srednji šoli za gostinstvo in turizem.

Ko smo prispele, so nas napotili v učilnice, kjer smo se vsi zbrali. Ob 9.30 je v učilnico prišla ravnateljica Janja Prašnikar Neuvirt, ki nas je lepo sprejela. Nato smo vstopili v proctor, kjer je majhna kavarna ter dober razgled na veliko kuhinjo. Tam smo imeli kratek sprejem z nagovorom, žrebanje kuhinjskih mest, oddali smo svoje recepture, prevzeli smo svojo kuharsko opremo (predpasniki ,kape) in se razporedili po kuhinjah na delovna mesta. Ob 10.00 smo imeli 10 minutno pripravo delovnih mest. Ko smo bile pripravljene,  smo se  poslovile od učiteljice Nine in nato se je začel odštevati čas. Imeli smo 60 minut za pripravo jedi, napitka ter razstavne mize. Neglede koliko prostora smo imele, je bilo zelo zabavno, med kuhanjem smo imele tudi lep razgled na dijake in dijakinje, ki so nam bili včasih tudi v napoto. Med samim kuhanjem so se med nami sprehajali sodniki, nas potiho opozorili na kakšno majhno napako ter  nas ocenjevali.

Ob 11.20 so se začele predsatavitve in ocenjevanja jedi. Ob 12.00 se je začela degustacija za tekmovalce in mentorje. Lahko smo poskusili jedi od drugih tekmovalcev. Potem je postalo napeto, kajti začela se je razglastev in podelitev priznanj.

Sicer nismo prejele vstopnice za državno tekmovanje, ki bi se ga udeležile v Laškem, smo pa prijele srebrno priznanje ter jogurte, ki so bili odlični  za po poti proti šoli.

Gloria Konye, Šila Antolin, 9. b

Dostopnost