V ponedeljek, 30. 9. 2019,  smo se učenci 7. razreda ter dva učenca iz osmega razreda, ki sta tabornika, odpravili na Lovrenška jezera. Popoldanska ekskurzija je bila financirana in organizirana v okviru mednarodnega projekta Erasmus + Ka1 (Zdrav duh v zdravem telesu). Z nami so šle učiteljice Katja, Nada in Ksenija ter učitelj Matevž.

Ob 13. uri smo se odpravili na pot, ki je trajala 2 uri. Ko smo prispeli na Roglo, smo se oblekli, ker je bilo zunaj  hladno. Nato pa smo počasi odpravili proti jezerom. Na poti smo se pogovarjali in zabavali. Pot je trajala 1h 30 min, ampak nam je hitro minila. Prihod na jezera nas je osupnil, saj je bilo krasno. Vsi smo se veselili počitka, najbolj pa sladkarij. Seveda smo tudi naredili par fotografij, ki bodo obešene v jedilnici. Pobrali smo smeti in se odpravili proti stolpu, na katerem smo videli vsa jezera. Na poti proti avtobusu nam je učiteljica Ksenija povedala nekaj o planinarjenju in nas opozorila na markacije.

Zvečer okoli 20h smo prispeli do šole, kjer so nas čakali starši, katerim smo  pripovedovali o lepotah Lovrenških jezer.   

Žan Bogdan, 7. b

Dostopnost