Otroci za varnost v prometu 2023

 Učenci 3. razredov smo skupaj s NIJZ  MS in policijsko postajo Ljutomer v torek, 14. 10. 2023 izvedli ulično akcijo s katero želimo opozarjati na škodljive učinke alkohola ter na to, da je varen udeleženec v prometu lahko samo tisti, ki ne uživa alkohola in drugih psihoaktivnih snovi.

Učenci so v okviru akcije najprej izdelovali likovne izdelke z namenom ozaveščanja o škodljivih posledicah pitja alkohola in spodbujanja k varni udeležbi v prometu. Vsak likovni izdelek so opremili z vzpodbudno mislijo: Ne pij, če voziš. Pokliči prijatelja, naj te pelje.  Pijan voznik ne sodi za volan. Alkohol? Ne, hvala. Če si spil preveč, pokliči taksi.   Tudi jaz sem udeleženec prometa, pazi name!  

Danes smo  skupaj s policistom  PP Ljutomer in gospo Špelo Kisilak iz NIJZ-ja  preventivno akcijo zaključili. Policist je najprej varno ustavil voznika, preveril dokumente, izmeril količino alkohola v izdihanem zraku, nato so k vozniku pristopili učenci, mu izročili svoj izdelek s sporočilom ter zloženko NIJZ-ja ter voznikom zaželeli srečno in varno vožnjo.

Koordinatorica projekta: Mateja Kozar

Zadnje novice

Kategorije

Kontakt

Dostopnost