V četrtek, 10. 10. 2024 je bilo regijsko kuharsko tekmovanje Zlata kuhalnica na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Prijavljeno je bilo 7 ekip, katere smo morale skuhati ter nadgraditi predjed funšterc, glavno jed piščančjo obaro z žitnimi žličniki ter hladni napitek z nadomestkom kave. Mi smo pripravili funšter po prleško, saj smo dodli zaseko in ocvirke. V piščančji obari pa smo zraven piščanca dodali čebulo, česen, papriko, češnjev paradižnik, pirine žličnike s korenčkom in grahom ter zalili s kislo smetano. Osnova napitka je bila bianka clasic, voda in mleko. Dodali pa smo še karamelo in cimet. V naši ekipi je funšterc pripravljala Maša Bohanec, piščančjo obaro Matevž Maučec, žličnike Ana Prša ter napitek Neža Kolar. Tekmovanja smo se udeležili tudi Hana Osterc, Etien Špindler, Nika Cimerman ter Nina Sagaj, kot rezerve ter naša mentorica je bila učiteljica Nina Vozlič. Z veliko truda in dela smo osvojili srebrno priznanje.
Nina Sagaj, 9.a