Erasmus + z  naslovom »Flipped Classroom for Students from Students«

Od 6. 12. do 11. 12. 2021 je v okviru mednarodnega projekta Erasmus + z  naslovom »Flipped Classroom for Students from Students« potekalo učno gostovanje v irskem mestu Templemore na »Lady´s Secondary School Templemore«.

V projektu sodelujemo učitelji in učenci iz štirih držav, in sicer šola »Neue Mittelscule«  iz Kohfidischa iz Avstrije, ki je tudi nosilka projekta, »Peyo Yavorov« bolgarska šola iz Varne v Bolgariji, irska šola »Lady´s Secondary School Templemore«, IC Anna Frank iz Agrigenta na Siciliji in Osnovna šola Križevci iz Slovenije. 

Projekt ima IKT učne cilje, saj učenci snemajo, oblikujejo in montirajo težje učeče učne vsebine za svoje sošolce in zanamce. Le-te se izbirajo glede na rezultate anket, ki jih rešujejo 13 in 14 letni učenci na sodelujočih šolah.

Na Irskem so učenci v heterogenih skupinah iz različnih držav pripravljali učne posnetke, jih zmontirali v priljubljenih aplikacijah in predstavili na gostujoči šoli. Učitelji smo jih naložili na splet. Poleg tega smo opremljali učne portale projekta, pomagali učencem in oblikovali sprotno dokumentacijo, ki je del vsakega projekta.

Gostitelji so nam pripravili precej aktivnosti v popoldanskem času, kjer smo spoznali njihovo kulturo, odprtost in ponos na svoje korenine. So narod, ki ima izredno kombinacijo sobivanja z naravo in sodobne tehnologije. Na vsakem koraku smo bili deležni tudi božičnega vzdušja, ki nas je hočeš nočeš zasvojilo. Okrašen je bil že vsak kotiček, ob prihodu v Dublin celo letališka steza.

Učenca Tilen Leskovar in Luka Oskomič iz 9. razreda ter mentorici Nada Vajs Vidnar in Alenka Kajtna Zorko smo se domov vrnili z ogromno zalogo izkušenj na projektni in osebni ravni. Učni videoposnetki so že naloženi na učnem kanalu YouTube, novi kraji in novi prijatelji pa so nas bogato obogatili na osebni ravni.

Nada Vajs Vidnar

Zadnje kreativnosti

Kategorije

Kontakt

Dostopnost