Prvi šolski dan

Spoštovani starši, učenke in učenci;

v sredo, 1.septembra 2021, se bodo spet odprla šolska vrata.
Prvi dan pouka se bomo ob 7.30 zbrali na šolskem dvorišču, kjer vas bodo pričakali razredniki ter vas pospremili v matične učilnice. Tam boste prve tri ure skupaj z razredniki, nato naprej po urniku, ki ga boste dobili. Prvi dan ne potrebujete učbenikov…, temveč samo PISALO IN BELEŽKO.
Starši in otroci 1.razreda pridete ob 9. uri, tako kot piše na vabilu, ki ste ga prejeli.
Pouk in vsa ostala organizacija bo potekala enako kot ob koncu preteklega šolskega leta (pouk v matičnih učilnicah, malice v razredu, prezračevanje, razkuževanje oz. umivanje rok, maske za tretjo triado v razredu in v skupnih prostorih, za vse ostale samo v skupnih prostorih,…). Izvajal se bo obvezni in razširjeni program (torej tudi interesne dejavnosti, pevski zbor, dnevi dejavnosti…).
Sprememba je pri odmorih, in sicer bo prvi odmor namenjen malici za vse razrede, drugi odmor pa bo za vse rekreacijski. Odmor za kosilo bo trajal pol ure. Avtobusi bodo zjutraj peljali kot vedno, po pouku pa bo prvi razvoz ob 13.20 in drugi ob 15.uri. Ob petkih bo le en razvoz in sicer ob 14.10.
Prosimo, da si zaradi pogostega prezračevanja učenci in učenke prinesejo dodatna oblačila (majice oz. puloverje z dolgimi rokavi).

POGOJ PTC ZA VSTOP V ŠOLO VELJA ZA VSE OSEBE, STARE NAD 15 LET. Izjema so starši otrok od 1. do 3.razreda, ki otroke pripeljejo v šolo, kamor obvezno vstopijo v maskah in z razkuženimi rokami. Če ni nujno, starši otrok 2. in 3. razreda ne vstopajo v šolo in otroka pospremijo samo do vhodnih vrat garderobe.
Za odhod otrok iz PODALJŠANEGA BIVANJA ostaja enak protokol kot lani – starši v šolo ne vstopate, temveč varnostnica pokliče učitelja podaljšanega bivanja, ki poskrbi za odhod otroka v garderobo.

SAMOTESTIRANJE ZA UČENCE TRETJE TRIADE
Starši otrok sedmega, osmega in devetega razreda lahko od ponedeljka, 30.8.2021, dvignejo teste za SAMOTESTIRANJE v lekarnah (na otrokovo zdravstveno izkaznico). Vsak učenec tretje triade bo upravičen do petih testov mesečno, samotestiranje pa naj (po priporočilu NIJZ) izvede doma, najboljše v nedeljo ali v ponedeljek zjutraj. Če je pozitiven, obvestite otrokovega zdravnika, učenec/učenka ostane do nadaljnjega doma.

Dragi starši, učenke in učenci, začnimo šolsko leto z optimizmom, strpnostjo ter zavedanjem, da skupaj zmoremo.

Prijazen pozdrav in kmalu na svidenje.
Vasilija Stolnik, ravnateljica

NOVI VOZNI RED

Zadnja obvestila

Kategorije

Kontakt